GULVLAMPER

Moderne og æstetisk gulvlamper til enhver smag

Fremragende udvalg af gulvlamper og standerlamper

Hos UniqueRoom finder du et bredt udvalg af gulvlamper og standerlamper fra højtprofilerede lampeproducenter. Vi er de stolte indehavere af gulvlamper og standerlamper fra producenter som RUBN Lighting, ANOUR og 101 Copenhagen, som laver kvalitetsbevidste lamper. Faktum er, at gulvlamper har været en stor del af boligindretningen i mange år, og de har altid været medskabende til at give stuen, soveværelset eller opholdsrummet et lækkert og behageligt udtryk.

En gulvlampe er en lampe, der placeres på gulvet, hvilket også ligger i navnet. Sådan en type lampe har mange funktioner, som giver dig en masse fleksibilitet i forhold til placering. Du kan altid kan flytte på den, hvis den ikke passede i første omgang. Inden du køber en gulvlampe eller standerlampe, bør du gøre dig tanker om anvendelsen og placeringen. Der er nemlig væsentlig forskel på lyset i de forskellige gulvlamper og standerlamper. Som regel anvendes de som læselamper ved siden af lænestolen, sofaen eller sengen. Der er dog ikke en formel på, hvordan du anvender en gulvlampe. Når det kommer til indretning af belysning er det kun kreativiteten, der sætter grænser.

smuk f-model gulvlampe i sort fra anour

Forskellen på gulvlampe og standerlampe

En gulvlampe bliver som regel også kaldt en standerlampe, da begge ord refererer til, at de står på gulvet. Men selvom gulvlamper og standerlamper oftest anses for at være det samme, er der dog en lille forskel på dem. Den klassiske standerlampe har en fod og et langt, lodret stel, hvor der oftest sidder en eller flere lyskilder på. Den er som regel udstyret med en lampeskærm eller et fleksibelt hoved, så du altid kan styre lysretningen den ønskede vej. Det vil sige, at en standerlampe anvendes som en mere funktionel og brugbar lampe, så du får den rette belysning i hjemmekontoret eller stuen. Dermed ikke sagt, at standerlamper ikke kan være æstetiske og dekorative og udgøre et smukt designelement i indretningen. Det kan de sagtens. En gulvlampe kan også opfylde de behov, men den kan også give et stemningsfuldt lys, der er ideelt til hyggekrogen eller TV stuen. Du kan eksempelvis anvende gulvlampen, så den giver inddirekte belysning, og dermed giver et blødt og varmt lys til rummet. Kombiner det med en loftlampe, og du får et fantastisk lys i rummet.

oxideret kobber lampe til gulv fra aeris lumen

Gode råd til god belysning

Der er flere forskellige veje at gå, når det kommer til at indrette boligen med belysning. En gulvlampe eller standerlampe kan ikke oplyse et rum alene. Derfor er det som regel en god idé at supplere en gulvlampe med en loftlampe eller pendel. Et af de bedste råd, vi kan give i forhold til god belysning, er at udnytte dagslyset så vidt som muligt. Det betyder, at du bør lukke det naturlige lys ind, for herefter at kombinere det med det kunstige lys fra lamperne. Vi ser også mange af vores kunder, der bruger flere forskellige typer af lamper på en kreativ måde. F.eks. ved at indrette rummet med forskellige klynger af lys, for at undgå mørke hjørner.

En måde, hvorpå du kan skabe smuk indretning med dine lamper, er ved at kombinere inddirekte lys med direkte lys. Det kan være en gulvlampe med blød og varm belysning i hjørnet kombineret med en smuk pendel centralt i rummet. Dermed skaber du variation i belysningen, og sammenspillet mellem de forskelliger lamper fungerer rigtigt godt.

beysning fra anour - loftlampe og gulvlamper

Find den rette gulvlampe og standerlampe

Som skrevet tidligere, så er det sjældent, at en gulvlampe optræder som den primære belysning i stuen eller køkkenalrummet. De ses oftest i en konstellation, hvor de suppleres af andre lamper. Derfor er det vigtigt at afklare, hvad din gulvlampe skal bruges til, og hvordan den skal placeres, inden du køber den. Når du har fundet frem til placeringen af din gulvlampe eller standerlampe, er næste skridt at finde frem til anvendelsen. En af de helt store fordele ved gulvlamper og standerlamper er, at de ikke skal monteres til noget. Du kan placere dem, hvor du har lyst afhængigt, om der er plads. Vi har gulvlamper i mange størrelser, farver og designs, så du kan finde den, der passer ind i din stil. Har du ikke plads til en gulvlampe over i hyggekrogen eller i TV stuen, kan du med fordel kigge i vores udvalg af væglamper. De er ligeledes produceret af høj kvalitet, og så fylder de mindre.

bordlampe og gulvlampe i stål fra rubn lighting
0